Frisk opp hjemmet med tau!

Det er mange måter man kan pynte hjemmet sitt på om man ønsker en sommerlig, maritim følelse, og den aller enkleste er faktisk med tau. Tau kan brukes til uendelig mye og det er bare din egen fantasi som setter grenser. Når man sier tau tenker nok mange på store, tunge slynger man bruker til å fortøye båter og sikre last med, men tau er så mye, mye mer. Ikke bare kommer tau i en lang rekke farger, som blått, grønt, brunt og hvit, men det kommer i alle tenkelige tykkelser og materialer.

Lampeskjermer

Hvor mange av oss har ikke stående opp til flere lamper på loft og i kjeller. Lamper som vi har satt bort bare på grunn av at lampeskjermen ikke passer oss lengre. Lampen i seg selv er flott, men skjermen passer ikke inn lengre. Med hjelp av en limpistol og litt tau kan du raskt og enkelt forvandle den gamle blomstrede, skjermen fra 90-tallet til en moderne og flott skjerm som kunne vært hentet ut fra en het interiørkatalog. Velg deg et tau med diameter mellom 5 og 15 mm. Legg på en smal stripe lim nederst på skjermen før du forsiktig monterer tauet på. Så snart den første raden på skjermen er tørket kan du legge på 3-5 rader med lim (avhengig av hvor raskt du jobber) før du fortsetter å legge tauet rundt skjermen til du er kommet helt til toppen. Sørg for at du har en meget skarp kniv når du kommer til enden. En vanlig kjøkkensaks vil lett rive opp tauet og du vil ikke få en pen avsluttning. Så snart limet er tørket kan du sette skjermen på lampen og pynte opp ethvert rom.

Bilderammer

Bilderammer er noe vi alle har liggende i skuffer og esker rundt omkring. Det er ikke at bildet i rammen ikke er pent nok, men rammen er gammel, slitt og har ikke akkurat et moderne design. Bruk samme framgangsmåte som på lampeskjermen, og du kan med litt innsats atter en gang henge gamle minner på veggen med stolthet. Har du flere rammer liggende kan du enkelt pynte enkelte av dem med skjell eller steiner du har funnet på stranden. På denne måte kan du lage deg en hel serie med rammer uten at alle ser helt like ut.

Bordbeskyttere

Tau kan brukes til så mangt og en av de enkleste dekorelementene man kan lage selv er bordbeskytter til glass og fat. For å lage disse er det viktig at du dekker til bordet med en duk av pvc, du vet, den typen barn har når de skal male eller grise litt ekstra i barnehagen. Legg en stripe lim på en taulengde, start med ca. 50 cm, det vil gi deg en god størrelse for de fleste glass. Ønsker du en større beskytter bruker du bare mer tau. Etter at du har påført limet starter du forsiktig å form tauet til en sirkel. Det er her pvc-duken kommer inn. Dette må gjøres på en flat flate og pvc vil sikre at tauet ikke limer seg til duken eller bordet. Når beskytteren er ferdig og limet er herdet kan du for eksempel pynte dem med maritime symboler som anker eller sjøstjerner. Stensiler med symboler får du kjøpt på hobbybutikker og nettbutikker. Alt du trenger i tillegg er en boks med spraymaling i den fargen du foretrekker. Husk å ikke overdrive, da det fort kan se ut som den gamle danskebåten

Prinsippene vi har brukt som eksempel ovenfor kan videreføres til nesten hva det skulle være. Du kan pynte opp speilrammer, sengegavler, gamle kurver, lysestaker, blomsterpotter, med mer. Som du skjønner det er bare din egen fantasi som setter grenser for hvor og hvordan du kan pynte hjemmet ditt med tau.

Privacy Policy