Tjen penger på husbåten

Nå har vi snakket varmt om husbåt ved flere anledninger og vi vet fra våre lesere at det er stor interesse for denne type bolig. Det er en helt spesiell måte å bo på, men det har en rekke fordeler og hvem har sagt at vi alle sammen må passe inn i den samme kjedelige boksen uansett? Der er ikke alle som er skapt for å bo på land og en husbåt er en genial måte å bo på, med både byen og havet som nærmeste nabo.

 

Mulighetene med husbåter er uendelige, og de kan være så store eller små som du selv ønsker. Husk at en manns søppel er en annens skatt. I et samfunn hvor vi kaster like mye som vi kjøper, er det store muligheter for å spare enorme summer på gjenbruk, noe som også er godt for miljøet og havet som du ønsker å kalle hjem. Så lenge man ikke lar fantasien sette grenser for en selv, kan man drømme så stort man vil og før man vet ordet av det har man skapt sitt helt eget flytende paradis som gjør at man kan våkne opp med en helt ny utsikt hver eneste dag.

 

Som vi har nevnt i tidligere artikler, er det flere måter man kan komme i land på rent økonomisk, men vi innser også at det er mange som ikke har muligheten til å selge verken hus eller leilighet, og spill på nettcasino er jo som vi har vært innom ingen garanti for at man får oppfylt sine drømmer. Derfor tenkte vi at vi skulle se på en annen løsning som mange landkrabber benytter seg av.

 

Lei ut båten

I Norge bor nesten 50% av oss i enebolig og det kan til tider virke som at det er det vi alle skal strekker oss etter. Akkurat som at en gedigen enebolig med høye utgifter og masse arbeid er unisont med lykke. Nå er det ikke tvil om at mange i Norge tjener meget godt og med et sterkt boligmarked er det mange som har råd til enebolig. Det vil si, de har i alle fall i teorien råd. En stor prosentandel kommer ikke i mål med utgiftene til det flotte huset med en masse rom de ikke bruker uten å leie ut deler av huset.

 

Ser man på antall sokkelleiligheter, ligger Norge helt på topp i Europa og ingen av våre naboland kan måle seg. Sokkelleiligheter finansierer årlig mange tusen eneboliger og hadde det ikke vært for lutfattige studenter som betaler i dyre dommer for å ha tak over hodet, hadde vi ikke hatt i nærheten av det boligmarkedet vi har i Norge. Mange stiller seg kritisk til løsningen og mener staten burde steppe inn, men enn så lenge kan man i de største byene kreve opptil 17,000 kroner i måneden for et par kjellerrom. Med slike inntekter er det ikke rart at mange av oss kan bo i enebolig.

 

Korttidsutleie kan gi stor utbetaling

Nå tenker du kanskje; hva dette har med husbåtdrømmen din å gjøre? Det er jo de aller færreste båtene som kommer med en sokkelleilighet liksom. Nå er det ikke vår tanke at du skal leie ut hele båten, i alle fall ikke hele året, men om du er villig til å tenke utenfor boksen, og det er du nok siden du vurderer å bosette deg på havet, kan du tjene store penger på utleie. Se på det slik, du lever ut drømmen din hver dag, men det er det ikke alle som kan. De er derimot villige til å betale i dyre dommer for å kunne leve ut drømmen sin i en uke eller to.

 

Du kan leie ut hele båten for en periode, eller du kan bedrive dagleie. En langhelg med deg selv om bord som skipper kan også dra inn betydelige summer. Igjen det er bare fantasien som setter grenser og hvorfor ikke annonsere med “Pokercruise” på facebook? Poker og spill på nett er utrolig stort i Norge og nå som poker er lovlig er det mange som har startet private pokerklubber. Kan du tenke deg til hva de er villige til å betale for et Pokercruise i skjærgården?

Privacy Policy