Slik får du et maritimt hjem på budsjett!

Når man hører ordene interiør og design ser man gjerne for seg damer i designerklær til tusenvis av kroner som vandrer rundt i de mest eksklusive butikker og plukker fra øveste hylle. For mange av oss som liker interiør og er opptatt av å ha et pent og innbydende hjem, vil det å ha en slik mulighet være som å komme til det aller helligste. De fleste av oss må dog klare oss med drømmene, men det betyr ikke at vi ikke kan få det hjemmet vi ønsker. Interiør og design handler like mye om kreativitet og gjenbruk, som det gjør penger. Med litt fri fantasi og stå-på-vilje kan man skape de mest fantastiske hjem selv på et stramt budsjett.

Et maritim tema er det mange ønsker når de skal skape seg sitt drømmehjem. Selv om båtlivet ofte går hånd i hånd med en fet lommebok betyr ikke det at vi ikke kan få havet hjem stuen uten å bruke tusenvis av kroner. Vi snakker tross alt om noe som er gratis for oss alle, nemlig naturen.

Selv om du ikke har en flott båt med bryggeplass på Aker brygge betyr ikke det at du ikke kan nyte godt av havet.

Interør fra stranden
Ta deg en tur på nærmeste sandstrand, og om du tror du ikke har en i nærheten så tenk igjen. Du er ikke ute etter en strand hvor man kan ligge i timesvis og sole seg og bade. Du er på utkikk etter en strand hvor du kan samle den fineste sanden og nydelige skjell som er skylt på land av flo og fjære. En strand som dette har de fleste av oss tilgang til om vi bare tenker oss om. Ta med deg et par tomme bøtter og en bærepose. Fyll bøttene med den fineste sanden du finner og ta med deg det du finner av skjell og pene steiner. Selv tang og tare kan du ta med om de er godt tørket ut. Vel hjemme finner du fram vaser og glassboller som du ikke bruker lenger. Har du ingen stående kan du ta deg en tur på nærmeste loppemarked eller bruktbutikk. For noen få kroner kan du plukke vaser og boller i alle former og størrelser. Fyll vasene med stein på bunnen og strekk tang og litt tare opp på sidene før du fyller opp med sand fra stranden. På toppen kan du pynte med steiner og skjell. Ikke bare ser det hele flott ut, men det er utrolig avslappende å kunne kjenne lukten av hav og kjenne glatte steiner mellom fingrene når stressnivået blir for høyt.

Duk og puter
Duker og puter kan komme med en heftig prislapp om man skal kjøpe dem i butikk, mens stoff derimot koster nesten ingenting. Vi har alle ligende gamle pynteputer vi ikke lengre bruker. Finn fram symaskinen og i løpet av et par timer har du forandret en gammel pute til et lite stykke maritimt interiør. En enkel løper til bordet trenger bare et par rette sømmer for å være klar. Selv mannen i huset burde kunne klare det.

Tau og drivved
Det et utrolig hva man kan lage seg med noen meter tau og litt drivved. Tau kan man kjøpe på nærmeste jernvarebutikk eller hagesenter. Styr unna båtbutikker, for tau for båt koster mye mer enn det smaker. Sammen med litt drivved du fant på stranden og en limpistol kan du lage alt fra serveringsfat til små hyller man kan pynte med stein og skjell. Har man litt tålmodighet kan man lage kurver av tau også. Finn deg en passe stor gjenstand du kan forme tauet rundt, du kan for eksempel bruke bøtten du hadde med på stranden. Så er det bare å varme opp limpistolen og sette i gang. Det tar litt tid men det ser utrolig bra ut når det er ferdig.

Privacy Policy