Maritimt dekor du kan lage selv

Er du en av de mange som elsker havet og den rolige og gode følelsen det gir? Skulle du ønske du kunne ha fylt huset med maritim dekor, man har ikke helt budsjettet til å bestille hele katalogen du blar i i det daglige mens du drømmer deg bort? Vel, ikke fortvil, du er ikke alene. Det er mange av oss som drømmer om et hus fylt med maritim dekor hvor vi kan slappe av etter en lang arbeidsdag og drømme oss bort til hav, sommer og sol. Om du ønsker at alle rom skal ha et maritimt preg, eller du bare ønsker å gjøre soverommet eller badet til et himmelsk rom hvor man kan legge hverdagens problemer og utfordringer til side for en stund. Et rom hvor tiden står stille og man kan samle tanker og krefter. Alle trenger et sted de kan drømme seg litt bort og glemme hverdagen for en stund. For mange vil nok et slikt rom for alltid bare bli en drøm, for interiør og dekorgjenstander er ikke akkurat billig i dag. I alle fall ikke om det har et maritimt preg. Det kan til tider virke som at butikkene kan kreve hva de vil av pris så lenge det omhandler noe maritimt.

Om man ser bort fra hva man ønsker seg et øyeblikk, og heller tenker over hvordan man kan komme i mål uten å bruke store summer. Det er tross alt utrolig mye man kan lage selv. Ikke trenger man utdannelse som interiørarkitekt heller. Ved hjelp av litt god fantasi og enkle verktøy er det utrolig hva man kan lage selv. Som inspirasjon kan man ta seg en tur på nærmeste strand og samle sand, steiner, tang, tare og drivved. Dette koster ikke en krone, men kan med litt fantasi brukes til å lage de flotteste dekorelementer som vil passe inn i ethvert hjem.

Etter at du har vært på stranden og samlet inn de skattene havet har forlatt, bør du ta deg en tur på et loppemarked eller stikke innom en av byens bruktbutikker. Du vil trolig bli overrasket over hva folk i dag kvitter seg med da det ikke lengre er siste skrik.

Skap din egen interiørkatalog

Vi har alle liggende blader og kataloger fylt med det flotteste innen interiør og dekor. Ikke se på prisen eller navnet på produsenten. Se på hvordan du kan lage dette selv. Gamle blomstervaser får et nytt liv om du fyller dem med skjell og sand fra stranden. Avslutt det hele med et stort kubbelys og du har for noen få kroner skapt noe en interiørbutikk ville krevd 4-500 kroner for.

Det flotte serveringsbrettet du har ønsket deg så lenge trenger ikke koste deg mer enn 50 kroner. Et serveringsfat kan du finne på loppemarked for et par kroner, og ved hjelp av en boks spraymaling og et par stensiler fra hobbybutikken kan du i løpet av 2 timer forvandle brettet til et som er veldig likt det du så i katalogen.

Er du så heldig at du finner drivved på stranden, åpner det seg en verden av endeløse muligheter. Hyller, telysholdere, nøkkelholder og bilderammer. Mulighetene er mange, det er bare opp til deg å ta tak. Alt du trenger for å lage en nøkkelholder til inngangspartiet er noen få kroker og maling om du ønsker å sette litt farge på det hele. Etter å ha rengjort drivveden du ønsker å bruke, maler du med de fargene du liker. Husk at du skal bare ha litt farge for effekt, så ikke mal hele trestykket. Noe enkle strøk her og der er nok. Når det har tørket tar du litt fint sandpapir og sliper malingen lett ned slik at det ser slitt og værtatt ut. Så trenger du bare skru inn så mange kroker du ønsker før du setter en liten krok i hvert hjørne bak på stykket og trekker et stykke tråd mellom dem.

Privacy Policy