Tilbehøret som bringer havet inn i stuen

Nordmenn har alltid hatt et nært forhold til havet. Vi elsker båtlivet og drar på ferier til varme land med lange sandstrender og åpent hav opptil flere ganger i året. Spør man folk i Norge om deres ultimate ferie, eller destinasjon for avslapping og kos borte fra jobb og stress, vil de fleste gi et svar som innebærer båt, åpent hav og sandstrender. Det er noe helt eget med å ligge på en strand og hører havet slå inn mot land, mens man koser seg med en drink og en god bok. Det samme gjelder båtlivet, ute på det åpne havet får man en ro over seg som bylivet bare ikke kan tilby. Tenk om du kunne skape denne rolige, avslappende følelsen hver gang du kom hjem uten at man må gå til innkjøp av dyr båt eller sitte timesvis på fly.

Hverdagen kreves mye av oss og vi trenger alle et sted hvor vi kan roe ned og lade batteriene. Det krever ikke mer enn litt fantasi og innsats, så kan man forvandle selv det kaldeste hjem til en blå oase.

Farger

Det hjelper lite om møbler og interiør passer med et maritimt tema om fargene man har på vegger og gardiner er hentet rett ut av siste Ikea-katalog. Fargene du velger deg på gardiner og vegger trenger ikke å være hvitt og kjedelig. Tenk deg hva det er du ser når du sitter på en brygge og stirrer ut over hav og fjell. Fokusere på at veggene skal være naturen rundt deg, bruk lyse, varme farger som blått, grønt og gul/orange. Det er ikke mye som skal til og besøker du en god interiørbutikk vil du få hjelp til å finne farger i de nyanser som passer ditt sinn best. Blått er ikke bare blått lengre, det er hundrevis av nyanser og ulike maleteknikker som kan skape de mest fantastiske effektene. Er du som mange av oss født med ti tommeltotter kan det være lurt å ansette en maler. Ingenting ødelegger et godt gjennomtenkt interiør mer enn malingsflekker på gulv og vegger.

Gardiner

Når du har valgt deg farger, og vegger, dører og karmer er malt, er tiden kommet for gardiner. Det er viktig at hjemmet ditt er like innbydende og avslappende sommer som vinter, så du bør investere i et sett gardiner for sommer og et for vinterhalvåret. På sommeren er det viktig at gardinene er lette både i farge og stoff. Enkle offwhite-gardiner i et lett stoff som vinden kan leke seg litt med når dører og vinduer er åpne gir et inntrykk av havbris som trenger seg inn i hele huset. Når tiden kommer da sommeren atter en gang er over, er det klart for å henge opp vintergardiner av en viss tyngde, både hva gjelder stoff og farger. Tenk over at vintergardinene skal beskytte både mot kald luft og storm. Hensikten er å kunne trekke for vinduene når vinterstormen raser mens du kryper opp på sofaen med et deilig pledd som fortsatt har lukten av sommer og hav i seg.

Interiør

Det er viktig at man ikke overdriver det maritime preget når man skal pynte hjemme. Husk at vegger og gardiner er det som skal sette stemningen, møbler og interiør skal kun være med på å bygge opp under følelsen. Så ikke spring på nærmeste båtsenter og kjøp alt de har av interiør og pyntegjenstander til en cabincruiser. Ta deg en tur på et interiørsenter med godt utvalg og se etter vaser med motiv fra havet, lamper med dempet belysning med skjermer som passer fargene du har valgt. En flott måte å få både hav og strand inn i stuen på er ved å fylle vaser med sand og vakre skjell man kan finne på stranden. Da vil du alltid ha både lukt og følelsen i hus året rundt.

Privacy Policy